Ulei de krill – dar al naturii din apele reci ale Antarcticii.
Krillul antarctic (Euphausia superba) este un crustaceu planctonic mic care trăiește în apele reci din jurul Antarcticii și altor oceane din întreaga lume. În ciuda dimensiunii sale mici, este extrem de important, deoarece se află la baza lanțului trofic, fiind o sursă cheie de hrană pentru numeroase animale marine.
Chiar dacă krillul este de dimensiuni mici, conține o cantitate mare de substanțe nutritive. Dieta sa se bazează pe filtrarea algelor și fitoplanctonului microscopice, ceea ce îi permite să absoarbă numeroase compuși bioactivi importanți, greu de găsit în alte surse de hrană.
Una dintre principalele avantaje ale uleiului de krill este biodisponibilitatea sa ridicată și absorbția mai bună în organism. Acizii grași omega-3 din uleiul de krill se găsesc în formă de fosfolipide, ceea ce înseamnă că se integrează mai ușor în membranele celulare și sunt absorbiți mai rapid în organism.