BIO Turmeric în pulbere
- cu numele latin Curcuma longa
- condiment ayurvedic
- cu un conținut ridicat de fibre
- Produsul este în stoc
- Data expirării: 01.08.2026
- Expediem din depozit astăzi!

Curcuma, cunoscută sub denumirea științifică Curcuma longa, este o plantă perenă din familia ghimbirului (Zingiberaceae). Partea de deasupra solului este recunoscută prin frunzele sale mari, lanceolate, însă partea cea mai prețioasă se ascunde sub pământ – o rădăcină de culoare portocaliu-galbenă.
Provine din Asia de Sud, cel mai des întâlnită în India, unde reprezintă o componentă importantă a tradiției ayurvedice, simbolizând puritatea și protecția.
Acest condiment extraordinar are o utilizare de peste 4000 de ani, fiind menționat atât în vechea literatură sanscrită, cât și în scrierile arabe și europene din Evul Mediu.
Datorită culorii sale distincte, este numită și „condimentul de aur”. Este cel mai cunoscută ca ingredient cheie în amestecul de condimente curry, dar se descurcă foarte bine și utilizată de sine stătător, mulți o folosesc și ca colorant natural.
Efectele pozitive ale turmericului sunt apreciate de toată lumea, dar în special de sportivi după antrenamente, persoane cu digestie lentă, femei aflate la vârsta fertilă și vârstnici.
BIO Turmeric în pulbere se remarcă prin conținut ridicat de fibre alimentare, ceea ce îl face un adaos excelent în rutina dumneavoastră zilnică.
Turmericul în pulbere oferă multe modalități diferite de utilizare și preparare, cum ar fi:
Valoare nutritivă medie | per 100 g |
---|---|
Valoare energetică | 1424 kJ / 341,7 kcal |
Grăsimi | 2,56 g |
- dintre care grăsimi saturate | 0,15 g |
Carbohidrați | 49,3 g |
- dintre care zaharuri | < 0,5 g |
Fibre alimentare | 21,9 |
Proteine | 8,42 |
Sare | 0,49 g |
Valorile pot varia datorită ingredientelor de origine naturală.
Ingrediente: 100 % turmeric (Curcuma longa) în pulbere din producție ecologică certificată. Distribuție controlată de SI-EKO-002. Agricultură din afara UE.
Cantitate netă: 200 g
Mod de utilizare recomandat: Poate fi folosită la prepararea ceaiului, adăugată în smoothie-uri, sucuri, iaurt, creme tartinabile, dressing pentru salate etc. Ca și condiment, poate fi folosită în risotto, legume prăjite sau alte feluri de mâncare. Nu consumați mai mult de 3-5 g de turmeric în pulbere pe zi.
Precauții: Produsul nu este un substitut pentru o dietă echilibrată și variată și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor! Nu inhalați. A se păstra la temperatura camerei și la o umiditate maximă de 65%.
Conținutul de curcumină în turmeric în pulbere nu este standardizat, deoarece este o pulbere naturală, iar concentrația de substanțe active poate varia în funcție de origine, recoltă și metoda de prelucrare. În medie, turmericul conține aproximativ 3-5 % curcumină, care poate varia ușor de la un ambalaj la altul.
Este recomandat consumul periodic sau zilnic al unor cantități mici ca parte a unei alimentații echilibrate.
Nuanța curcumei în pulbere poate varia de la galben deschis la galben-portocaliu din cauza variațiilor naturale în cultivare, recoltă și conținutul de curcuminoide. Acest lucru este complet normal și nu afectează calitatea produsului.
Da, turmericul este adesea folosit ca un colorant natural pentru alimente (de exemplu orez, paste, sosuri), dar și în cosmetice și chiar pentru vopsirea textilelor.
Nu, curcuma în pulbere este rădăcina măcinată în întregime, în timp ce capsulele de curcumină sunt de obicei extracte standardizate cu o concentrație mai mare de substanțe active.